Hoe Nele en Ben het deden

Net als heel wat anderen wilden ook Nele en Ben Messengers worden. Ze waren een beetje onzeker in het begin, maar hier lees je hun succesverhalen.

Zo ging het bij Nele (26)

“Ik had mijn dichte vrienden al gevraagd voor de bevraging via Messenger, maar ik merkte dat ik het moeilijk vond om verder te gaan dan die groep. Bij velen had ik wel een reden om hem of haar níet te vragen om de bevraging in te vullen: Die persoon staat niet dicht genoeg bij de PVDA, die heeft het waarschijnlijk al van iemand anders gekregen, die gaat het raar vinden dat ik dat vraag ... Daarom heb ik beslist om niet mijn vriendenlijst te overlopen, maar een ander systeem te zoeken. Ik heb gewoon gekeken naar iedereen met wie ik het voorbije jaar heb gechat – ook al was het maar om elkaar een gelukkige verjaardag te wensen – en die mensen gevraagd de bevraging in te vullen. Telkens met twee of drie persoonlijke zinnetjes, zoals “Hoe is het?”, of “Ondertussen een jaar in Antwerpen, is Gent nog steeds zo mooi?”, of terugkomend op het laatste gesprek dat we hadden. Telkens echt niet lang, maar het maakte het wel makkelijker om op een persoonlijke manier te kunnen beginnen en daarvoor het laatste gesprek te kunnen gebruiken. Dan voor elke groep waar ik het moeilijk mee had, voegde ik een zinnetje toe.
Voor de mensen van wie ik dacht dat ze niet dicht genoeg bij de PVDA stonden: “Ik hoor graag wat je van de bevraging zelf denkt. Wat vind je ervan dat de PVDA zo’n initiatief neemt?”
Voor de mensen van wie ik dacht dat ze de vraag wellicht al van iemand anders hadden gekregen; “Je hebt er misschien al van gehoord, maar de PVDA organiseert een grote bevraging.”
Voor de mensen van wie ik dacht dat ze mijn vraag raar zouden vinden: “Je weet waarschijnlijk al dat ik actief ben bij de PVDA”, waarna ik uitlegde dat vanuit de mensen werken de spil is van onze partij en dat die bevraging heel belangrijk is voor ons.
Na een half uurtje kreeg ik al van vijf mensen antwoord dat ze de bevraging hadden ingevuld. Het werkt dus wel. De grootste drempel lag … bij mezelf.”

Zo ging het bij Ben (24)

“Een opmerkelijke vaststelling: wanneer ik uitleg dat we 10.000 mensen zoeken om de bevraging in te vullen en ik er daarvan zelf 100 wil vinden, stelden drie van de vijf mensen die ik vroeg, zelf voor om verder te kijken in hun vriendenkring. De ene ook via Messenger, een andere op een weekendje Ardennen met vrienden. Zeer bemoedigend. Het helpt blijkbaar om het ambitieuze doel voor te stellen en duidelijk te maken dat je er zelf echt voor wil gaan.”


Schrijf als eerste een commentaar

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.