Een zondag met vrienden, taart en een laptop, dat is Be The Messenger!

Een druilerige zondag, je hebt zin om binnen te blijven en onder een dekentje te kruipen met een goed boek, maar tegelijkertijd wil je wel iets betekenen voor de wereld? Geen nood! Wij hebben de ideale oplossing. Nodig je vrienden uit die hetzelfde gevoel hebben en vraag hen hun laptop mee te nemen voor een namiddagje Be The Messenger.

Het was een regenachtige, trieste zondagmiddag toen mijn vrienden uit de buurt letterlijk kwamen binnen druipen. Sarah, die de regen uit haar haar probeerde te schudden, Ewoud die zo goed en zo kwaad als het kon zijn taart had proberen afschermen. Danny had gelopen van een straat verderop. Joachim kwam lachend binnen, want geen regendruppel kan die zijn humeur bederven.

We snakten allemaal naar een beetje warmte en gezelligheid op zo’n dag, dus hadden we afgesproken om samen te komen. We hadden taart, koffie en gezelligheid. En we waren klaar voor een namiddagje Messengeren. Als je het concept van Be The Messenger nog niet kent, moet je hier zeker eventjes kijken! Maar eenvoudig gezegd: we wilden zoveel mogelijk vrienden uit Gent te vragen om De Grote Bevraging in te vullen via Facebook Messenger.

We maakten allemaal een basistekstje en afhankelijk van wie we aanspraken, pasten we dat wat aan. We stelden de vraag aan mensen die we goed kennen, maar hernieuwden ook het contact met mensen die we al lang niet meer gezien hadden. Zo ontdekte ik dat mijn oud-leraar Engels net vader is geworden van een zoon! Bart, een vriend van Danny, had de bevraging al ingevuld, maar door hem nog eens aan te spreken, kennen we nu ook de mening van zijn buurman!

We ontdekten vooral allemaal dat de antwoorden eigenlijk altijd positief zijn. Reacties variëren van “doe ik”, over “ik bekijk het zeker vanavond” tot “amai, het is superinteressant dat jullie aan iedereen hun mening vragen”. En vonden we mensen die de bevraging al hadden ingevuld, dan vroegen we hen om het hun familie en vrienden ook te vragen.

Op een uur en een half hebben we ongeveer 200 mensen bereikt, met ons vijven. De teller liegt er niet om. Er zijn een 70-tal ingevulde enquêtes bijgekomen tussen ons beginmoment en maandagnamiddag.

Gezellig samen binnen met de laptop op de schoot, af en toe een stem die opstijgt om te vertellen over een succesvol antwoord. Soms spanning in afwachting van een bericht terug. Soms eventjes pauzeren om een stukje taart te eten en te vragen aan de anderen hoe het bij hen lukt. Dat was onze zondagnamiddag Messengeren. En buiten regende het wat voort. Bij ons was het heerlijk warm.

PS: Als je zelf al taart voorziet, zeg het dan door, anders eindig je zoals ik, met drie taarten in je frigo van alle attente vrienden die er ook een meebrachten :)

Eefje Goossen, 33 jaar, is voorzitter van de basisgroep Gent Stationsbuurt en Nieuw Gent.

Mag het wat groter zijn?

Het moet niet altijd met taart zijn natuurlijk. In Gent organiseert de PVDA op vrijdag 24/11 een aperitiefmessenger in volkscafé de Vooruit. Tussen 18 en 19u30 gaan we samen messengeren en daarna drinken we gezellig een aperitiefje. Ben je van Gent? Kom gewoon langs! Ben je niet van Gent? Organiseer in jouw buurt een messengerfeest!


Schrijf als eerste een commentaar

Gelieve je mail te bekijken voor een link om je account te activeren.