Vertel je Facebookvrienden over #DeGroteBevraging

Je bent geweldig! En dat mag je aan je vrienden laten weten:
Kopiër de link of deel met één klik!

Be the Messenger: Vertel je Facebookvrienden over #DeGroteBevraging

De PVDA wil de komende weken de mensen bevragen. Overal waar de partij opkomt met de gemeenteraadsverkiezingen in 2018 doen we dat. We willen weten wat de mensen vinden van hun gemeente of stad. Zo willen we duizenden antwoorden verzamelen. En we willen onder andere Facebook Messenger inzetten om aan zoveel mogelijk mensen te vragen de bevraging online in te vullen. Stel je voor dat duizend mensen elk tien vrienden aanspreken, dan hebben we op korte tijd 10.000 mensen bereikt!

groupesmartphone_shutterstock.jpg 

 

 

Doe zoals Koen

Koen bracht ons op het idee. Hij stuurde een bericht aan 45 vrienden en kreeg onmiddellijk een antwoord van 15 van hen. Zijn verhaal:

“Ik heb gisteren rond 18.00 u. via Facebook Messenger naar 45 oud-klasgenoten en familieleden uit Antwerpen de link van de enquête verstuurd met de boodschap:

Hallo Xxxxx, vandaag hebben we met de PVDA een grote bevraging gelanceerd, waarmee we de mening van 10.000 Antwerpenaars willen horen. Wil jij ze ook invullen? antwerpen.pvda.be/bevraging. Groetjes, Koen

 

Het waren allemaal mensen die geen lid zijn van de PVDA. Ondertussen hebben er al 15 gereageerd dat ze de bevraging zullen invullen en er is er zelfs één die de bevraging zal rondsturen naar haar vrienden en collega's.”

Als Koen het kan, dan jij ook!

 

Hoe doe ik mee?

Als je je nog niet hebt ingeschreven, klik hier. Duid aan hoeveel Facebookvrienden je gaat aanspreken via Messenger en ga aan de slag.

 

Een eenvoudig voorbeeld

Hoe je je Facebookvrienden het best aanspreekt, dat weet jij natuurlijk zelf het best. Mocht je wat inspiratie nodig hebben, dan is hier een voorbeeldtekstje:

Dag [voornaam]!

Hoe ziet jouw stad er in de toekomst uit, als het aan jou lag? Wat zou jij eerst aanpakken, mocht je burgemeester zijn? En wat vind je van de oplossingen die de PVDA naar voor schuift? Vul de bevraging in via www.degrotebevraging.be. Alvast bedankt!

Groetjes
[jouw naam]

 

 

Enthousiaste vrienden?

Ook je vrienden kunnen helpen! Krijg je enthousiaste reacties wanneer je de mensen aanspreekt over de bevraging? Stel hen dan zeker voor om de bevraging mee te helpen verspreiden in hun omgeving. Zo bereiken we mensen wiens mening we anders niet zouden horen.

copie_BTM.png

 

Doe zoals Bernie!

We hebben veel geleerd van de succesvolle campagne die de linkse Bernie Sanders in de VS voerde tijdens de Democratische voorverkiezingen voor het presidentschap. Onder andere dat one-to-one conversations de sleutel tot succes zijn. Geen dure televisiecommercials, maar mond-aan-mondreclame werkt het best.

 Geen dure televisiecommercials, maar mond-aan-mondreclame werkt het best.

Dat kan tijdens een persoonlijk gesprek op de markt, deur-aan-deur, tijdens een babbel op een familiefeest, op het werk met collega's … Maar ook de sociale media bieden een uitgelezen kans om in gesprek te gaan. En die mogelijkheden willen we benutten om #DeGroteBevraging op grote schaal te verspreiden.

 

Tips

Je lijst van Facebookvrienden kan soms best lang zijn. In die lijst op zoek gaan naar de mensen naar wie je zo'n bericht wilt sturen, kan dan ook lang duren. Enkele tips:

1) Door je vriendenlijst scrollen, gaat sneller via de website van Facebook dan via de app.

2) Vind gemakkelijk vrienden uit je eigen stad of gemeente op facebook via je computer:

  • Ga op je eigen facebook profiel
  • klik op "vrienden"
  • dan in het menu op "meer"
  • dan op "huidige woonplaats" (in het Engels “current city”)

 

3) Vind je vrienden op smartphone OF van een andere gemeente

Antwerpen

Boom

Brasschaat

Brussel

Geel

Genk

Gent

Hasselt

Heist-op-den-Berg

Kortrijk

Leuven

Lommel

Mechelen

Molenbeek

Mortsel

Schaarbeek

Turnhout

Zelzate

In de grote steden, kan je ook per deelgemeente zoeken:

BVB in Antwerpen: 

4) Wil je vrienden van andere gemeenten of steden terugvinden?

Iets gecompliceerder, maar via deze stapjes, kom je er wel